31.05.2022

Fakültemiz Öğrencilerine Sertifikalı Tarımsal Girişimcilik Eğitimi Verildi

Düzce Üniversitesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan ‘Tarımsal Girişimcilik Eğitimi’  işbirliği protokolü kapsamında 23-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Fakültemizde öğrenim gören gençlerin girişimciliği bir kariyer fırsatı olarak değerlendirilmelerini sağlamak amacı ile yeni girişimcilerin ortaya çıkmasını sağlayacak profesyonel destek hizmetlerinin sunularak, tarımsal girişimciliğinin artırılması ve tarıma yönelik devlet destekleri konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla 5 (beş) günlük ‘Tarımsal Girişimcilik Eğitimi’ programı düzenlendi.

Eğitimin açılış programını yapan Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ,  eğitimi özelikle gençlerin tarıma özendirilmesi ve tarım sektörüne kazandırılması amacıyla düzenlediklerini ve Tarımsal girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti ve tarımda yeni trendlerin bitkisel üretimde verim ve kalitenin artırılması için günümüzde kullanılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.  İşbirliği protokolü ve eğitimde emek ve katkıları olan herkese teşekkür etti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce İl Koordinatörü Sayın Kerem EKREM ise gençlerin girişimciliği bir kariyer fırsatı olarak değerlendirilmelerini ifade ederek beş günlük eğitim modülünün neler olduğunun altını çizdi. Amaçlarının tarımsal girişimciliğinin artırılması ve gençleri bu alana teşvik etmek ve tarıma yönelik devlet destekleri konusunda farkındalık oluşturulması olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Eğitim, 23 Mayıs Pazartesi günü “Tarım Sektöründe Küresel Trendler”; 24 Mayıs Salı günü “Tarımsal Kooperatifçilik” konusunda Sayın Erhan KARAOĞLU tarafından verildi. 25 Mayıs Çarşamba günü Sayın Şükür ÇAĞLAYAN “Tarımsal Girişimcilik” üzerine öğrencilerimize bilgiler aktardı. Eğitim Programı, 26 Mayıs Perşembe günü “Proje Döngüsü Eğitimi ve Tarım Sektöründe Devlet Destekleri” konulu seminer ile devam etti. 27 Mayıs Cuma günü ise Sayın Sinan TOPAÇ’ ın “Tarım Sektöründe Dijital Pazarlama” konulu semineri ile bir hafta süren eğitimimiz son buldu. Eğitim programının sonunda “Sertifika Töreni” yapıldı. Sertifika törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Sayın Prof. Dr. Mehmet Akif ÖNCÜ, öğretim üyelerimiz ve Fakültemiz personelleri de katılım sağladı. Beş günlük toplantıyı değerlendiren Sayın Dekanımız Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ gençlere meslekleri ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Akif ÖNCÜ yaptığı konuşmasında tarımın önemine vurgu yaparak, tarımdaki yeniliklerin kullanımının gerekliliğine ve bu tür eğitimleri önemsediklerini ve desteklerini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Son olarak MARKA Düzce Koordinatörü Sayın Kerim EKREM söz alarak işbirliği yapmaktan ve gençlere bu fırsatı tanımaktan ve katkı sunmaktan memnun olduklarını ve bundan sonra yürütülecek çalışmalarda da işbirliklerimizin devamının önemine vurgu yaptı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından eğitime katılan öğrencilerimize sertifikaları verildi.  Öğrencilerimize sertifikalarını Rektör Yardımcısı, Sayın Prof. Dr. Mehmet Akif ÖNCÜ, Doğru Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Sayın Doç. Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU,  MARKA Düzce Koordinatörü Sayın Kerim EKREM, Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ ve öğretim üyelerimiz verdi. Sertifikalı eğitim programımız toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.