9.11.2021

Mardin Arıcıları ile Bİr Araya Geldik

Mardin Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Bedirhanoğlu tarafından Mardin İl TArım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte arıcılar ile bir araya geldik.

Arıcılara "Arı Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele” ve “Türkiye Bal Arısı Biyoçeşitliliği” konularında tecrübelerimizi aktardığımız programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da katılarak üniversitemizin ihtisaslaşma çalışmaları içerisinde önemli bir yer tutan arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Rektörümüz, Mardin ve Düzce arasında bir köprünün temellerinin atıldığını ifade ederek, Üniversitemizin ihtisaslaşma kapsamında ürettiği ürünlerinden oluşan hediyeleri, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ve Mardin Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Bedirhanoğlu’na takdim etti.

DAGEM Müdürü Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu ve Arıcılık Programı Öğr. Gör. Merve KAMBUR ACAR ise  Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ve Mardin Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Bedirhanoğlu ile etkinlik öncesinde bir araya gelerek DAGEM tarafından üretilen ürünleri takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Arıcılık Programı Öğr. Gör. Merve Kambur Acar ve beraberindeki heyetle ilk olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemizin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusundaki bilgi ve tecrübelerini Mardin Üniversitesi ile paylaşmaktan memnuniyet duyacağını ifade eden Rektörümüz, ileriye dönük iş birliği konularında bilgi alışverişinde bulundu.

tablo, kişi, oturma, ahşap içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

iç mekan, duvar, tavan, yer içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu