9.11.2021

Düzce’nin Markaları Yöresel Ürünler Fuarı’nda Tanıtıldı!

Düzce’nin Markaları Yöresel Ürünler Fuarı’nda Tanıtıldı!

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEÜM), bu yıl 11.si düzenlenen Antalya YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Koordinasyonunda; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, Doğu Marmara illerinin (Düzce, Bolu, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) turistik değerlerini, yöresel ürün ve hizmetlerini sergilenip, bölgeye ait markalaşma ve ticarileşme olanakları katılımcılarla paylaşıldı.

DAGEM tarafından üretilen; kestane propolisi, propolis, polen, kestane ve çiçek balları ayrıca Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamında üretilen; krem, kolonya, dezenfektan, bitki ekstraktları ve sirkeler Öğr. Gör. Aydan Fülden Ağan ve Tuğçe Çaprazlı tarafından tanıtıldı. Ayrıca stantta sergilenmek üzere özel cam kovanda fuar alanına götürülen Yığılca Bal Arısı kolonisi de ziyaretçilerin, özellikle çocukların oldukça ilgisini çekti.

Fuarda Düzce Üniversitesi standını ziyaret eden katılımcıların yanı sıra; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak ve Televizyon Program yapımcıları Akif Budak (Çok Gezen Gurme) Feridun Kunak (Dr. Feridun Kunak'la Evlerinize Sağlık), Vahe Kılıçarslan (Vahe’yle Evdeki Mutluluk) ve Burdur yerel haber kanalı NNC Medya çalışanları gibi birçok tanınmış isim ve program yapımcıları da Üniversitemiz ve yöremiz markaları hakkında bilgilendirildi.