6.05.2020

Merkez Müdürümüz Botanik Bahçeleri Hakkında Bilgi Verdi

Düzce Üniversitesi,  Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Necmi AKSOY; NTV Radyo-Doğa Konuşmaları Programı’na konuk oldu. Nacide Berber’in hazırlayıp ve sunduğu programda; “Botanik Bahçeleri ve Arboretumlar” konusunda 13.02.2020 tarihinde kaydı yapılan ve 28.02.2020 tarihinde yayınlanan söyleşide; aşağıdaki sorulara yanıt bulabilir, ekteki linkten söyleşinin tamamını dinleyebilirsiniz.

1.  Botanik bahçeleri nasıl bahçelerdir? Diğer bahçelerden ne farkı var? Geçmişi ne zamana kadar uzanıyor? Ne tür bitkilere ev sahipliği yapıyorlar?
2.  İstanbul’da kaç botanik bahçesi var? Bu bahçelerin en favori bitkileri hangileri?
3. Yurtdışındaki örnekleri ile karşılaştırdığınızda Türkiye’deki botanik bahçeleri nasıl buluyorsunuz? Eksi ve artıları neler?
4. Peki arboretum ne demek? Özellikleri neler?
5. İstanbul’da ve Türkiye’den örnekler verebilir misiniz? En bilinenlerden biri Atatürk ve Karaca Arboretumları, bunların hikayesinden bahsedebilir misiniz? Ne tür bitkiler var?
6.  Düzce Üniversitesi kapsamında benzer çalışmalar yürütüyorsunuz, son olarak biraz bunlardan bahsedebilir misiniz? Neler yapıyorsunuz?

NTV radyoda Nacide Berber’in hazırlayıp sunduğu “Doğa Konuşmaları Programı”na; https://soundcloud.com/ntvradyo/doga-konusmalari-necmi-aksoy internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Aykut FİLİK