19.01.2022

UZMAN SERTFİKADAN SERTİFİKA ALAN KURSİYERLERİN DİKKATİNE

Üniversitemiz Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’miz (DÜYEM) ile Sakarya’da faaliyetleri yürüten Sakarya Akademi ARGE Bilişim Eğitim ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. şirketi ile 02.01.2021 tarihler arasında protokol yapılmıştır. Söz konusu tarihler arasında UZMAN Sertifika Şirketinden alınan eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere DÜYEM Müdürünün de imzasının bulunduğu sertifikalar verilmiştir. Merkezimiz ile Uzman Sertfika… şirketinin arasındaki protokol 30.03.2021 Tarihinde sonlandırılmıştır.

Merkezimiz bünyesinden alınan sertifikaların e-devlet sistemine tanımlanabilmesi için gerekli adımlar atılmış ve 20 Haziran 2021 tarihinden itibaren alınan tüm sertifikalara ilişkin bilgiler e-devlet sistemine tanımlanmaya başlamıştır.

Uzman Sertifkayla ilgili yapmış olduğumuz protokolde; Merkezimiz yükümlülükleri arasında kursiyerlerin alacakları sertifikaların e-devlet sistemine tanımlanacağına dair her hangi bir maddenin olmaması ve 30.03.2021 tarihinde yapılan protokolümüzün iptal olmamasından dolayı, 20.06.2021 tarihinden önce verilen sertifikalara ilişkin bilgiler e-devlet sistemine teknik olarak tanımlanamamaktadır.