23.03.2023

‘‘Girişimcilik, Kariyer Hedefi mi Hayat Stili mi?”

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘‘Girişimcilik, Kariyer Hedefi mi Hayat Stili mi?’’ başlıklı etkinlik, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Yasemin Olğaç Akar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Üniversitemiz İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öznur Bozkurt; katılımcılara, girişimcilik konusunda detaylı bilgiler aktardı.

Girişimciliğin tanımı ile sözlerine başlayan Prof. Dr. Öznur Bozkurt, girişimciliğin aslında hayata bakış açısı ve bir yaşam tarzı olduğunu ve eğer yenilikçi düşünüyorsa, kişinin girişimcilik yönünün olduğunu vurguladı. Girişimci bir ruha sahip olabilmek için olaylara veya durumlara kimsenin bakmadığı yönden bakabilmenin ve farklı çözümler getirebilmenin gerekliliğini, ayrıca hayat boyu öğrenmeye açık olmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Başarısızlıkla sonuçlanan durumların bir girişimciyi etkilememesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Öznur Bozkurt,  karşılaşılan başarısızlıklardan dolayı asla pes edilmemesi ve bu durumda ortaya çıkan başarısızlıktan da neden başarısız olunduğunun öğrenilmesi gerektiğinin önemli olduğunu vurguladı. 

Girişimcinin fırsatları herkesten önce gören kişi olduğuna değinen Prof. Dr. Öznur Bozkurt, kendini tanımanın önemine dikkat çekti. İlgi, yetenek, yetkinlik gibi kişisel özelliklerin girişimcilikte etkisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öznur Bozkurt,  başarılı bir girişimcinin sahip olması gereken özellikleri açıkladı.

Girişimcilik yolculuğuna atılmak isteyen kişilerin, hibe ve destek sağlayabilecekleri kurum ve kuruluşlar hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Öznur Bozkurt, Üniversitemizin, Düzce Teknopark iş birliği ile gerçekleştirilecek olan fikirden-şirkete uzanan Girişimcilik Maratonu’nun öğrencilerimize sağlayacağı katkıları dile getirdi. Bozkurt dünyada ve ülkemizdeki girişimcilik hayat hikayelerinden örnekler vererek programa son verdi.