13.01.2023

Teknoloji ve Bilişim Sektörünün Önde Gelen Temsilcileri Öğrencilerimizle Buluştu

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Teknoloji ve Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen “Teknoloji ve Bilişim Günleri” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda iki gün süresince düzenlenen oturumların ardından sona erdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç’in açılış konuşmasıyla başlayan programın ilk gününe; Trendyol Yazılım Mühendisleri Enes Oral ve Emre Savcı, Teknosa Satıcı İlişkiler Geliştirme Yöneticisi Uğurcan Kaymaz, Makro Dil Genel Müdürü Emre Dil, TÜRKSAT İnsan Kaynakları Direktörü İmge Büşra Açıksöz, TUSAŞ Proje Yöneticisi ve Yönetim Mühendisi Abdulsamet Ekşi, Toyota Üretim ve Sistem Geliştirme Mühendisi İsmail Okan Yalçın ile Özgür Yazılım İş Analisti/Proje Yöneticisi Furkan Yılmaz davetli konuşmacı olarak katıldı.

Programın ikinci gününde ise KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, AIESEC Sakarya Şube Görevlisi Çağatay Sağlam ile Mekatro Mühendislik Genel Müdürü Ali Özkan Kaya konuşmacı olarak yer aldı.

Sektörün önde gelen temsilcilerinin öğrencilerimizle bir araya geldiği programda konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Geleneksel yaşamdan internet çağına geçiş sürecinde yaşanan dijital dönüşümü, görev aldıkları kurum ve sektörler üzerinden anlatan konuşmacılar, teknoloji ve bilimin iş dünyasına yansımalarını örneklerle açıkladı. Küresel rekabette, inovasyon ve Ar-Ge’nin önemine değinen konuklar, özellikle teknoloji inovasyonu üzerinde durarak, kariyer fırsatları için önemli noktaların altını çizdi.