2.06.2023

ÜNİVERSİTEMİZ SENATO VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Üniversitemiz Senatosu ve Üniversitemiz Yönetim Kurulu Haziran Ayı olağan toplantılarının ilki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR Başkanlığında Yüksekokulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

1 Haziran 2023 günü Yüksekokulumuz Konferans Salonunda Saat:10:00’da Ünivversitemiz Senato Toplantısı ve ardından saat:11:00’da ise Üniversite Yönetim Kurulu toplantıları yapıldı. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Yerleşke Yemekhanesinde verilen Öğle Yemeğinin ardından, Senato ve Yönetim Kurulu üyelerine Akçakoca’nın tarihi ve turistik değerlerine yöneelik kısa bir bilgilendirme turu düzenlendi.

Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör’ün rehberlik ettiği ve  Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Prof. Dr. Abdullah TAŞKESEN, Genel Sekreterimiz Sayın Nihat Yıldız, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz ve Fakültelerin Senato Temsilcilerinin katıldığı gezinin ilk durağı Akçakoca’ya 15 kilometre mesafede bulunan ve 1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı ardından Artvin’den gelen Hemşinlilerin yaptığı tarihi Hemşin Köyü Camii oldu. Minaresi de ahşap olan Hemşin Camii, tavan işçiliği, mihrap ve minberi ile dikkat çekmektedir. Gezinin ikinci durağı ise Akçakoca’nın 2,5 kilometre batısında, iki koy arasında bulunan bir falez üzerinde kurulmuş olan Ceneviz Kalesi oldu. Gezinin son durağı ise Akçakoca Yukarı Mahallede Tarihi Mahalle Pazarının bulunduğu sokaktaki Üniversitemiz İhtisaslaşma Konağı oldu. Turizme kazandırılması planlanan Konakta verilen brifingin ardından Senato Üyelerimiz için oldukça yoğun geçen gün sona erdi.