29.09.2022

İngilizce 1-2 Muafiyet Sınavı Başvurusu

2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılında bir yükseköğretim programına ilk kez kayıt yaptırmış ya da 2021 – 2022 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptırmış olmakla birlikte Hazırlık Sınıfı okumuş (İngilizce Hazırlık Sınıfını başarılı olarak tamamlamış olup Akademik İngilizce I-II Derslerini alacak olanlar hariç) öğrencilerden isteyenlerin 15.10.2022 Cumartesi günü saat 13.00’de başlamak ve ayrı ayrı saatlerde oturumlara ayrılmak üzere Üniversitemiz Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılacak olan Fakülteler / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları İngilizce I-II Muafiyet Sınavına girmek için 7 Ekim 2022 tarihi mesai bitimine kadar aşağıdaki linkten başvurmaları gerekmektedir.

Notlar:

• • 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kayıt dondurmuş olup, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayacakların sınava başvuru hakları bulunmaktadır.
  • • Yatay ya da Dikey Geçiş öğrencileri bu sınava başvuramaz. (Ancak geldiği üniversitede 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında hazırlık okuyanlar başvurabilir.)
  • • Yukarıda belirtilen kapsam dışındaki Hazırlık Sınıfı, 2.-3.-4. Sınıf öğrencileri bu sınava başvuramaz. (Ancak müfredatında İngilizce I ve II dersi ara sınıflarda yer alanlar başvurabilir.)
  • • Şartları uygun olmadığı halde başvuruda bulunup sınava girenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru linki: