Genel Bilgi

Gölyaka Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurumu’nun 19.03.2008 tarih ve 927/6489 sayılı olur kararı ile Teknik Programların bünyesinde Bilgisayar Programcılığı programı ve İktisadi Programların bünyesinde Turizm ve Otel işletmeciliği ve E-Ticaret Programları açılması yönünde karar alınmış ve 23.10.2008 yılında resmi açılışı gerçekleştirilmiştir.  Meslek Yüksekokulumuz 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa eğitime Bilgisayar Programcılığı, E- Ticaret ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarında 90 öğrenci, iki öğretim görevlisi ile başlamıştır. 2009 - 2010 öğretim yılına başlandığında program sayısı dörde, öğretim elemanı sayısı da altıya çıkarılmıştır. 2013 yılında YÖK tarafından onaylanan Bankacılık ve Sigortacılık programı, Basım ve Yayın Teknolojileri programı, Aşçılık programımız yüksekokulumuza kazandırılmıştır. 2020 yılı içerisinde Aşçılık programımıza 3 öğretim elemanı kazandırılmış olup, 2021 yılı için eğitim-öğretim faaliyetleri hazırlıklarını tamamlayıp, öğrenci alımı 2021-2022 öğretim yılında gerçekleştirilecektir. Mevcut E-Ticaret ve Pazarlama, Basım Yayın Teknolojileri ve Bankacılık ve Sigortacılık programlarımıza ilk olarak öğretim elemanını tahsis edip, önümüzdeki yıllarda ilgili programlara öğrenci alınması planlamaktadır.

Bilgisayar Teknolojileri bölümü bünyesinde Bilgisayar Programcılığı programı,  Elektrik ve Enerji bölümü bünyesinde Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programı, Tasarım bölümü bünyesinde Grafik Tasarımı programı, Pazarlama ve Reklamcılık bölümü bünyesinde E-Ticaret ve Pazarlama ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık programları, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık bölümü bünyesinde Bankacılık ve Sigortacılık programı, Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümü bünyesinde Basım Yayın Teknolojileri programları olmak üzere Meslek Yüksekokulumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 7 Bölüm ve 9 Programdan oluşmaktadır. Aktif olan bölüm sayımız 5 olup program sayımız 6 ile Eğitim Öğretim faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Eğitim Öğretim faaliyetine 20 öğretim görevlisi ve 4 öğretim üyesi olmak üzere toplam 24 öğretim elamanı, 5 İdari Personel, 5 Güvenlik Görevlisi, 3 Temizlik Personeli ve 469 öğrenci ile devam etmektedir.

Ayrıca 8 adet sınıf, 4 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet araştırma laboratuvarı, fotoğraf stüdyosu, teknik resim ve grafik çizim atölyesi, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı atölyesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği programı uygulama atölyesi, 80 kişilik toplantı salonu, birer adet basketbol ve voleybol sahası, 128 kişilik yemekhane ve bir adet kantin bulunmakta olup Gölyaka Meslek Yüksekokulu yerleşkesi 9464 m2 açık alan 3777 m2 kapalı alandan oluşmaktadır.

MİSYONUMUZ

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkenin gelişmesine ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasına katkı sağlayacak, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere saygılı, mesleki açıdan yetkin, sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri kurmak, sürdürülebilir kalkınmaya öncülük etmek, ilçemize ve çevremize bilimsel ve kültürel açıdan katkıda bulunmaktır.

VİZYONUMUZ

Toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında disiplinler arası proje işbirlikleriyle öncü, eğitimöğretim ve bilimsel gelişme alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, teknolojik gelişmeleri takip eden, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, saygın ve tercih edilen bir mesleki eğitim kurumu olmaktır.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

• Topluma açıklık,
  • Birlik beraberlik,
  • Dürüstlük,