20.09.2022

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Akademisyenlerimizle Bir Araya Geldi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Düzce programı kapsamında akademisyenlerimizle bir araya geldi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’ndaki programa; TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç ile Yüksekokul Müdürümüz ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Programda konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemize çeşitli programlar için birçok kez geldiğini belirterek, kuruluşundan bugüne Üniversitemize katkı sağlayan rektörlere teşekkür etti ve Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’e yeni görevinde başarılar diledi.

“Bilgi Üretme ve İnsan Kaynağı Yetiştirme Pandemi Öncesi ve Sonrası Şeklinde Farklılaştı”

Bilgi üretmenin ve insan kaynağı yetiştirmenin pandemi öncesi ve sonrası şeklinde farklılaştığını işaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, pandemi sonrasında daha karmaşık, değişken ve dinamik olan bir sürece girdiğimizi ifade etti. Salgın, iklim değişikliği, kuraklık, yangın felaketleri, siber güvenlik ve göç krizi gibi karmaşık konuların üzerinden gelmede, 4’lü “üniversite-sanayi-kamu-toplum” sarmal yapısına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, bilgi üretmeyle bilgi kullanma arasındaki ilişkinin artık tek yönlü olmadığını da sözlerine ekledi.

“İş Birliğinden Daha Çok Artık Birlikte İş Yapmak Daha Önemli”

İş birliğinden daha çok artık birlikte iş yapmanın daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Mandal, yenilikçi çözümler üreten üniversitelere ihtiyaç olduğu değerlendirmesinde bulundu. 2018 yılında Teknofest’in 500 bin ziyaretçisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mandal, 2022 yılında ise 600 bin öğrencinin çözüm üretme noktasında yarışmacı olduğuna vurgu yaparak öğrencilerimizin yetkinliği ve istekliliğinin tahminlerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde Üniversitemiz akademisyenlerinin sorularını da yanıtlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 2022-20223 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı. Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdiminde bulundu.

Programın sona ermesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektörümüze yeni görevi için hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin ülkemiz bilim ve teknoloji alanına değerli katkılar sunduğunu vurguladı.