Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu
26.04.2022

BATI KARADENİZ KARİYER FUARI’NA Teknik Gezi

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. İlyas İlker İŞLER ve Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mehmet Şirin YILDIZ 25-26 Mart 2022 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Abant yerleşkesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen tarafından düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarına teknik gezi düzenlemiştir. Düzenlenen teknik geziye Yüksekokulumuz Dış Ticaret ve Lojistik programından 20 öğrenci katılmıştır.

Gezi kapsamında ulusal ve uluslararası firmaların kurduğu stantlar öğrenciler tarafından ziyaret edilmiştir. Öğrencilere öğrenim gördükleri süreçte staj imkanı sağlayan kamu kurumları ve özel kuruluşlar tarafından faaliyetleri hakkında bilgiler verilmiştir. Öğrenimleri bittikten sonra firmalarda staj gördükleri süre içerisinde performanslarından memnun kalınan öğrencilere kariyer imkanı sağlanacağı da belirtilmiştir. Gezi süresince Abant yerleşkesinde altı bina ve ortak alanda yer alan stantlarda birçok firma öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirmiş ve öğrencilerin bilgilerini alarak onlara ilerleyen süreçte dönüşler sağlayacağını belirtmiştir. Kariyer Fuarına katılan öğrenci ve mezunlarımız; meslekleri hakkında derinlemesine bilgiler almış, özyeterliliklerinin farkına vararak mesleki becerilerini geliştirecek aktivitelere katılmış, alanlarına uygun birçok firma ile tanışarak detaylı bilgi alma şansı elde etmiş, katılımcı firmaların iş ve staj süreçleri hakkında detaylı bilgi edinmiş ve başvuru yapmış, girişimciler ile bir araya gelerek kendi markalarını oluşturmak ve hayallerindeki işi hayata geçirmek için faydalı önerileri dinlemiştir. Sabah 10.00’da başlayan etkinlikler, öğleden sonra saat 18.00’a kadar sürmüştür.