22.04.2019

Turizmde Dijital Dönüşüm Her Yönüyle Tartışıldı

Düzce Valiliği ve Üniversitemizin ortaklaşa düzenlediği “Turizmde Dijital Dönüşüm” başlıklı uluslararası turizm kongresi, yurt dışından ve ülkemizin dört bir yanından gelen akademisyenler, turizm sektörü temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla iki gün süren oturumların ardından sona erdi.

Düzce Topuk Yaylası’ndaki Fenerbahçe Spor Kulübü Serkan Acar Tesisleri’nde düzenlenen kongrenin açılışına; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Sündük, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan ile alanında uzman davetli konuklar katıldı.

Çağımızın değişim ve dijitalleşme çağı olduğuna vurgu yapılan kongrede, dijitalleşmenin turizm alanındaki etkileri konusu ele alındı. Turizm alanında akademik çalışmalar yapan bilim insanları, turizm işletmelerinin yöneticileri ve bu alanda eğitim gören öğrencilerin yapmış oldukları akademik çalışma ve araştırmalar ile deneyimler kongre katılımcılarıyla paylaşıldı.

Turizm işletmecilerinin pazarlama alanında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını, çoğu işletmenin ise basılı tarife kitapçıkları yerine dijital ekranlar kullanarak güncellemeleri kolaylaştırdıklarını ifade eden konuşmacılar, artırılmış gerçeklikle de kişileri etkileme yoluna gittiklerini söylediler. Günümüzde kişilere özel sunumlar yapılmaya başlandığını ve sanal gerçeklikler kurgulayarak da tatile gelen kişilerin daha mutlu zaman geçirmelerine özen gösterildiğini vurgulayan turizm temsilcileri, akıllı telefonların ve sosyal medyanın da kişilere ulaşmak için kullanıldığını ifade etti.

Birçok araştırmacının ve turizm çalışanlarının gözlemlerinin ve çalışmalarının paylaşıldığı “Turizmde Dijital Dönüşüm” başlıklı uluslararası turizm kongresinde, turizmin geldiği nokta katılımcılarla paylaşılarak, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek ve ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayabilmek için nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.

Düzce Valiliği ve Üniversitemizin iş birliği ile yapılan “Turizmde Dijital Dönüşüm” adlı kongrenin oldukça yararlı geçtiğini söyleyen katılımcılar, kendilerine bu imkanı sağlayan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, kongre düzenleme kuruluna ve kongrede emeği geçen herkese teşekkür etti.