30.09.2023

Ölçme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Ölçme ve Değerlendirme Sisteminin Daha Nitelikli Yürütülmesi İçin Fikirler Paylaşıldı Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı bünyesinde oluşturulan “Ölçme Değerlendirme Komisyonu”nun ilk toplantısı, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Öğrenci Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Koç, Öğrenci Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Fahriye Hayırsever, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Duman ile Ölçme ve Değerlendirme Komisyon üyesi akademisyenlerimiz katıldı. Programa, EPDAD Ölçme ve Değerlendirme Komisyon Başkanı ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Güler çevrim içi olarak katılım sağladı.

Program, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Abdullah Taşkesen’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Öğrenci Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Fahriye Hayırsever “Öğrenci Dekanlığı ve Ölçme-Değerlendirme Komisyonu”, EPDAD Ölçme ve Değerlendirme Komisyon Başkanı ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Güler “Akreditasyon Süreci ve Ölçme - Değerlendirmenin Akreditasyondaki Yeri”, Eğitim Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Merve Eriş Hasırcı ise “Yükseköğretimde Ölçme ve Değerlendirme” başlıklı sunularını gerçekleştirdi.

Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı, komisyon üyeleri öğretim elemanlarımızın yeni eğitim-öğretim yılında Üniversitemizde ölçme ve değerlendirme sisteminin daha nitelikli yürütülmesine ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi.