30.09.2023

Öğrenme ve Öğretme Süreçlerini İyileştirme Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi’nin desteğiyle hazırlanan “Öğrenme ve Öğretme Süreçlerini İyileştirme Programı” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk ile akademik personellerimiz katılım sağladı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar programla ilgili bilgiler paylaşarak sözü, açılış konuşması için Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç’a bıraktı.

Programda konuşan Prof. Dr. Mustafa Koç, potansiyelleri daha işlevsel hale getirmek için daha fazla bir araya gelme, iş birliğine dayalı disiplinler arası çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Rektörümüzün bu alanda destekleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Koç, öğrenme ve öğretme süreçlerini bu yıl iyileştirici, gelecek yıl geliştirici ve sonraki yıllarda ise zenginleştirici programlar şeklinde planladıklarını vurguladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Üniversitemizin akademik alanlarda kazandığı başarılardan söz ederek, SCIMAGO Institutions Rankings tarafından yapılan 2023 yılı sıralamalarına göre Üniversitemizin, araştırma sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 10. sırada yer aldığını ifade etti. Eğitim Fakültemizin güçlü ve başarılı bir Fakülte olduğunu dile getiren Rektörümüz, düzenlenen programla öğrenme ve öğretme süreçlerini daha da geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın sunumlar bölümüne geçildi. Programda; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Adıgüzel “Öğretim İlke ve Yöntemleri”, Doç. Dr. Filiz Evran Acar “Sınıf Yönetimi” başlıklarında sunumlarını paylaşırken, programın öğleden sonraki bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Merve Eriş Hasırcı “Ölçme ve Değerlendirme” ve Doç. Dr. Abdi Güngör ise “Deprem Sonrası Öğrencilere Psikolojik Destek” adlı sunumlarında bilgi ve deneyimlerini akademisyenlerimizle paylaştı.

Program ile akademisyenlerimizin pedagojik becerilerinin geliştirilmesi ve buna dayalı olarak öğrenme ve öğretme süreçlerinin iyileştirilmesi amaçlandı. Program, hem mesleki gelişim hem de kalite ve sürdürülebilirlik açısından da katkı sundu.

Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.