Kamu Kurumlarına ait Veritabanları

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Yayınları Veritabanı

   Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne ait kaynaklara ulaşabilmenizi sağlamaktadır.

Erişim adresi : http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayinlar-1251

YÖK Tez Kataloğu Veritabanı

    1987 yılından itibaren Türkiyedeki üniversitelere verilen doktora, tıpta uzmanlık, bilim uzmanlığı ve sanatta yeterlik tezlerine ait bibliyografik bilgileri veren bir veri tabanıdır.

Erişim adresi : https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/

Türkiye İstatistik Kurumu Veritabanı

    TÜİK, Türkiyenin sosyal yapısı, ekonomik durumu ve kültürel yaşama ilişkin yüzlerce konuda, binlerce değişkenle ürettiği istatistikleri, haber bültenleri, yayınlar, veri tabanları, mobil veri dağıtım servisi ile kullanıcılarla paylaşmaktadır.

Erişim adresi :  http://www.tuik.gov.tr/VeriTabanlari.do

Türkiye Kaynakçası Veritabanı

    Türkiye Kaynakçası veya kaynakca.info, konusu Türkiye olan bir araştırma, öğrenme ve paylaşma ortamıdır. Kaynakca.info içeriğine atifta bulunurken "Türkiye kaynakçası", genel olarak siteye (yazılım + içerik) atıfta bulunurken de kaynakca.info demeyi tercih ediyoruz.

    Kaynakca.info yu kullanarak binlerce eserin künyesine (ve varsa tam metnine) çok kolayca ulaşabilir, elinizdeki eser künyelerini ve bunların tam metinlerini binlerce başka kişinin kullanımına sunabilir, bibliyometrik analizler yapabilir, e-öğrenme soruları hazırlayabilir veya daha önce hazırlanmış soruları cevaplayabilir, "Benim Kaynakçam" özelliğini kullanarak kendi özelleşmiş kaynakçalarınızı oluşturup yönetebilir ve okuduğunuz eser ve yazarlar hakkında yorum, eleştiri, değerlendirme ve derecelendirme yapabilirsiniz.

Erişim adresi :  http://www.kaynakca.info

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi Veritabanı

    1983 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve ilk cildi 1988 yılında neşredilen TDV İslâm Ansiklopedisi (DİA) tamamen telif bir eser olup İslâmî ilimler, İslâm ülkelerinin tarihi, coğrafyası, kültür ve medeniyeti gibi alanları kapsayan madde listesi orijinaldir. İlgili ilim kurulları tarafından yaklaşık 500 temel kaynaktan taranarak tespit edilen bu liste 15.226 maddeden oluşmakta, bazı maddelerin farklı ilim dallarınca yazılan alt bölümleri de eklenince rakam 16.855 e ulaşmaktadır.

Erişim adresi : http://www.tdvia.org/index.php

Türk Eğitim İndeksi Veritabanı

    Türk Eğitim İndeksi, eğitim bilimleri alanında düzenli olarak basılı ya da elektronik yayınlanmakta olan "hakemli" dergileri taramayı ve eğitim bilimleri alanında profesyonel indeksleme hizmetini sunmayı hedeflemektedir.

Erişim adresi : http://www.turkegitimindeksi.com/