PİRİ Keşif Aracı (Akademik Birleştirilmiş arama Motoru)

Piri, arama odaklı kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracıdır. Piri, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz eder ve listeler. Yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları ile ilgili içerikleri bulmayı amaçlar. Kurumunuzun abone olduğu veri tabanları ile birlikte geniş açık erişim içeriği sayesinde kullanıcılarınız tüm ihtiyaçlarını karşılar ve kullanıcı dostu ekranları ile araştırmaya teşvik eder.

* Piri Keşif Aracı sadece dijital veri tabanları ile değil kütüphane kataloğu ile de entegredir ve kütüphanedeki basılı yayınların da sonuçlarını gösterir.

• Piri Keşif Aracı ile ilginizi çeken yayınları listenize ekleyip daha sonra tekrar görüntüleyebilir ve kendi çalışma alanınızı yaratabilirsiniz. Yararlandığınız yayınlara kolayca atıf verebilir, hızlıca paylaşabilirsiniz.
  • Piri Keşif Aracı, YÖK Ulusal Tez Merkezi* ile birlikte binlerce yabancı üniversite de yayınlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerini kapsar. Sadece tez arayabileceğiniz bir ekran sayesinde arama kelimesi ile bağlantılı tezlere kolayca erişebilirsiniz.
  • Piri her geçen gün popülerliği artan video veri tabanlarını* kapsayan tek keşif aracıdır.

• Piri Keşif Aracı;
       * 100 milyondan fazla akademik eser (makale-bildiri-tez vb.),
       * 110’dan fazla veri tabanının meta verisini,
       * 27’den fazla açık erişimli veri tabanını tam metinlerini,
       * 100’lerce Kurumsal Açık Arşivi (DSpace)’ in tam metinlerini,
       * Üniversitenize ait basılı yayınları kapsar.