Kampüs Dışından Kütüphane Kaynaklarına Erişim

VETİS (Veritabanı Erişim ve İstatistik Sistemi): Araştırmacılarımızın, kampüs dışından (ihtiyaç duydukları her yerden) herhangi bir proxy ayarı yapmadan veritabanlarımızdan yararlanabilmelerine imkan sağlayan uzaktan erişim modülüdür. Öğrencilerimiz de dahil tüm mensuaplarımız kütüphane üyelik şifreleri ile giriş yaparak kullanmaya başlayabilirler. Herhangi başka bir ayar yapmaya gerek yoktur. Ayrıntılı kurulum ve kullanım için aşağıda linki verilen kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

VETİS Kullanım Kılavuzu ulaşmak için TIKLAYINIZ.

VETİS-Kampüs Dışı Erişim Sistemi ile Uzaktan Erişim Nasıl Yapılır?

v  Elektronik kaynaklara istenilen her yerden erişmek için VETİS-Kampüs Dışı Erişim Sistemini aktif hale getirmelisiniz.

v  VETİS'i kullanabilmek için kütüphane üyeliğiniz bulunmalıdır (Daha önce kütüphaneden ödünç işlemi yaptırdıysanız kütüphane üyeliğiniz mevcuttur).

v  Üyeliği bulunmayan kullanıcılarımız öncelikle

1.     katalog.duzce.edu.tr adresine giriniz.

2.    Sol üst köşede "Düzce  Üniversitesi  Kütüphanesi" yazan köşede menü işaretine tıklayınız.

3. Açılan menüde “Oturum Aç” Seçeneğine tıklayarak açılan sayfada  “Şifremi unuttum/Belirlemedim” Seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada açılan sayfadaki üye adı/Kullancı adı kısmına T.C. kimlik numaranızı girdiğinizde kütüphanemize kayıtlı mail adresinize “Şifreniz” gönderilecektir.

4.  Üniversitemize kayıt esnasında veya Kütüphanemize kayıt yaptırırken vermiş olduğunuz mail adreslerinize Şifreniz iletilecektir.

5.  Eğer Üniversite öğrencisi, Akademik Personel veya İdari Personel olduğunuz halde kaydınız bulunmuyorsa agumuser@duzce.edu.tr mail adresinden veya 0380 542 1126 / Dahili: 1454 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

6.    Bilgileriniz teyit edildikten sonra üyeliğiniz aktif hale getirilecektir.

v  Kullanıcılarımız, Web sayfamızda bulunan VETİS [Kampüs Dışı Erişim] bağlantısını kullanarak sisteme erişebildikleri gibi Kütüphane katalog tarama ekranında yer alan üyelik bilgileri (kullanıcı adı, şifre) ile oturum açtıktan sonra sol tarafta gelen menü içerisinden VETİS [Kampüs Dışı Erişim] bağlantısını kullanarak da sisteme giriş yapabilirler.

v Araştırma yapmak istediğiniz herhangi bir veri tabanına tıkladığınızda VETİS eklentisini kurmanız gerekecektir.

v  Chrome veya Firefox kullanılması zorunludur.

v  Eklentiyi kurduktan ve tarayıcınızı yeniledikten sonra VETİS uygulamasını dünyanın her yerinden her an kullanabilir ve veritabanlarına sınırsız bir şekilde erişebilirsiniz.

v  VETİS'e kütüphanemiz web sayfasında üst menüden (VETİS-Kampüs Dışı Erişim Sistemi)  ulaşabilirsiniz.