9.10.2023

Turcademy Veritabanı Kullanıma Açılmıştır.

Turcademy veri tabanının 2023 yılı abonelik işlemleri gerçekleştirilerek üniversitemiz IP adresleri üzerinden kullanıma açılmıştır. Kaynak ile ilgili bilgi aşağıda sunulmaktadır. İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Turcademy veri tabanı içeriğinde Türkçe ders/akademik kitaplarının bulunduğu Türkçe içerikli akademik bir veri tabanıdır. İçeriğinde Doğa bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Müzik ve Güzel Sanatlar, Hukuk ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere 6 farklı kategori bulunmaktadır. Turcademy veri tabanı içerisinde Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Müzik Eğitimi Yayınları, Palme Yayınevi ve Pegem Akademi Yayıncılığa ait 5334+ kaynak bulunmaktadır.

Turcademy, Türkiye’de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak bu yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak amacıyla geliştirilmiş e-kitap platformudur. Informascope, alanında öncü uluslararası yayınevleri ile birlikte yıllardır yürüttüğü iş ortaklıkları ve projelerden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini kullanarak, Turcademy e-kitap platformunu ülkemiz dijital yayıncılığının gelişmesi amacıyla hayata geçirmiştir. İlk aşamada 2000’den fazla değerli e-kitap ile erişime açılan Turcademy’de yer alan koleksiyona Türkiye’den farklı yayınevlerinin dâhil olması için görüşmeler sürdürülmektedir. Yapılacak yeni anlaşmalar ile ilk yıl sonunda platformda bulunan kitap sayısının arttırılması planlanmaktadır. Tasarımı ve teknik altyapı çalışmaları yerli mühendisler tarafından geliştirilerek tamamlanan Turcademy e-kitap platformunun ikinci fazında, ülkemizde yayınlanan ve etki faktörü yüksek akademik dergiler Turcademy’de yerini almaya başlayacaktır.