12.04.2022

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI NEDENİYLE UKRAYNA'DAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ VE ÖZEL ÖĞRENCİLİK İŞLEMLERİ

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin olarak Yükseköğretim Genel Kurulunun 28.03.2022 tarihli toplantısında değerlendirilme yapılmış ve söz konusu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişleri ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin karar alınmıştır.

Konu ile ilgili bilgiler ve başvuru için gerekli bilgilendirmeler aşağıda yapılmıştır. Başvurular akademik birimlerimize şahsen yapılacaktır.

YATAY GEÇİŞ

Şartlar için tıklayınız.

Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Gerekli Belgeler için tıklayınız.

Takvim için tıklayınız.

Kontenjanlar için tıklayınız.

Tavan-Taban Puanları için tıklayınız.

Birimler İletişim Bilgileri için tıklayınız.

YÖK Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Hakkında Kısa Cevap ve Sorular için tıklayınız.

ÖZEL ÖĞRENCİ

Şartlar için tıklayınız.

Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Takvim için tıklayınız.

Kontenjanlar için tıklayınız.

Birimler İletişim Bilgileri için tıklayınız.