31.01.2023

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçiş İşlemlerine İlişkin Duyuru

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmelerine İlişkin Duyuru

Üniversitemiz birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak görev yapan çalışanlarımızın 26 Ocak 2023 tarihli ve 32085 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kadroya geçirilmelerine ilişkin başvuru ve atama sürecine dair açıklamalar aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihi

26 Ocak 2023- 26 Şubat 2023

Başvuru Yeri

Kadroya geçme talebi olan personel halen çalıştıkları birime müracaat edecektir.

Başvuru Şartları

a) 28 Kasım 2022 tarihi itibarıyla (SGK Hizmet Girişi yapılmış olanlar) Üniversitemizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca görev yapıyor olmak.

b) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.

Başvuruda İstenilen Belgeler

a) Sözleşmeli Personel Kadroya Geçiş Talep Dilekçesitıklayınız

b) Kamu hastanelerinden alınmış olan güncel tarihli  Sağlık Kurulu Raporu. (Rapor karar kısmında “Çalışmaya Engel Teşkil Edecek Herhangi Bir Hastalığı Yoktur, Vardiyalı Sistemde Çalışmaya Müsait, Görevini Yapmaya Engel Olacak Herhangi Bir Sağlık Sorunu Olmadığı” ifadesi açıkça belirtilmesi gerekmektedir.)

c) Nufüs Cüzdanı

d) Sözleşmeli personel olarak göreve başladığı tarihten itibaren mezun olunan tüm öğrenimlerine ait mezuniyet belgesi (Barkodlu e-devlet çıktısı),

e) Adli Sicil Belgesi (Barkodlu e-devlet çıktısı),

f) Askerliğini yapanlar için Terhis Belgesi (Askerlik Şubesinden temin edilecektir), tecilli durumda olanlardan Askerlik Durum Belgesi,

g) Ortaöğrenimde Hazırlık Sınıfı okuyanlar için hazırlık sınıfı okuduğunu gösterir belge,

UYARI: Belgeler tamamlandıktan sonra BİRİMİNE başvuracaktır.

Atama Takvimi

1)Kadroya atanma talebinde bulunan personelin atama işlemleri için 26 Ocak 2023 tarihinden itibaren 30 gün içeresinde dilekçe ve eklerini Birimine teslim etmesi gerekmektedir.

2)Alınan başvuruların Birimler tarafından Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı’na ulaştırılması ve gerekli incelemelerin yapılarak 26 Şubat 2023 tarihi itibariyle 30 gün içerisinde atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

3)Askerlik, doğum, evlat edinme, görevlendirme, ücretsiz izin gibi nedenlerle görevlerinde bulunmayanlar hakkında ; “28/11/2022 tarihinde askerlik, doğum, evlat edinme, görevlendirme, ücretsiz izin gibi nedenlerle görevlerinde bulunmayanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen başvuru ve atanmaya ilişkin süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlar.” hükmü bulunmaktadır.