6.09.2022

TEKNOFEST 2022'DE ÜÇ YIL ÜST ÜSTE BİRİNCİLİK GELDİ...

TEKNOFEST 2022’de Üniversitemiz Proje ve Başarılarıyla Göz Doldurdu

Bu yıl Samsun’da düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’de yerini alan Üniversitemiz, ürettiği katma değerli projeleri, kazandığı başarıları ve etkili tanıtım etkinlikleriyle göz doldurdu.

Üniversitemizden Yine Birincilik Başarısı Yine Madalya Yağmuru

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversiteleri gibi farklı sektörden birçok kurum ve kuruluşun yer aldığı TEKNOFEST 2022’de Üniversitemiz, geçen yıl olduğu gibi yine birincilik ödülünün sahibi oldu. Ayrıca ISIF’22 Uluslararası Buluş Yarışması’nda da Üniversitemiz, 1 altın ve 3 gümüş madalyanın yanı sıra TEKNOFEST Girişim Programı Ön Kuluçka Desteği ile teknoloji yarışmalarındaki iddiasını ve başarısını konuşturdu.

Üniversitemizden Yeniliğe, Teknolojiye ve Değişime Büyük Önem

Yeniliğe, teknolojiye ve değişime her zaman büyük önem veren Üniversitemiz, farklı kategorilerdeki birçok takımıyla gelecek için ümit verdi. Tanıtım standımızı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal başta olmak üzere birçok katılımcı ziyaret etti ve yoğun ilgi gösterdi.

Fark Oluşturan Projeler

Standımızda; Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel projeleri, başarıları, katma değerli bölgesel kalkınma çalışmaları ile Düzce Teknopark’ın fark oluşturan girişimcilik ve inovasyon projeleri ziyaretçilerle paylaşıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir: “Teknoloji ve Bilime Yönelik Toplumda Farkındalık Oluşturmak Önemli”

TEKNOFEST 2022’de Üniversitemiz iki gün art arda TRT Radyo ile bir günse Anadolu Ajansı’na röportaj verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Üniversitemiz başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Rektörümüz, TEKNOFEST’in Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmaya büyük katkı sağladığını ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemizin Girişimcilik, İnovasyon ve Ar-Ge Alanlarındaki Haklı Gururu

Nitelikli eğitimi, donanımlı akademik kadrosu ve teknolojik olanaklara sahip derslik ve laboratuvarlarıyla Üniversitemizin girişimcilik, inovasyon ve Ar-Ge alanlarına özel önem verdiğini ve bu çalışmaların olumlu sonuçlarını aldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, bu yıl da TEKNOFEST 2022’de, birincilik ödülü ile ISIF’22’de 1 altın ve 3 gümüş madalya kazanmanın haklı gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Organizasyonda Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir son olarak, 19 Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla düzenlenen ve TEKNOFEST 2022’ye katılan rektörlerle bir araya geldi.