Tıp Fakültemiz Epilepsi Hasta Okulu Konferansı Düzenledi

Ara 16

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen, "Epilepsi Hasta Okulu" konulu konferans, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, epilepsi hastaları ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hulusi Keçeci’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta, epilepsi hastalığı, neden olduğu sorunlar ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler verildi.

Prof. Dr. Hulusi Keçeci, ilk olarak “Epilepsi nasıl ortaya çıkıyor? Hangi etkenler epilepsiye neden oluyor?” konularıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Prof. Dr. Hulusi Keçeci’nin açıklamalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, ‘Epilepsi tedavisindeki yaklaşımlar’, Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken ‘Epilepsi hastalarının çeşitli hukuki hakları ve sorunları, Psikoterapist Hasan Gören ise ‘Epilepsi hastalarında ortaya çıkan psikolojik tablolar’ ile ilgili faydalı açıklamalarda bulundu.