16.01.2024

TÜRK DİLİ FİNAL SINAVI ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) SINAV YÖNERGESİ

TÜRK DİLİ BÖLÜMÜ

2023-2024 GÜZ DÖNEMİ ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) SINAV YÖNERGESİ

• Çevrimiçi (online) olarak yapılacak olan TÜRK DİLİ-I dersinin ara sınavına  https://sinav.duzce.edu.tr/  bağlantısından giriş yapılacaktır.

• Sınav haftasından önce öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapıp yapamadıklarını kontrol etmeleri ve UZEM tarafından online sınav sistemin nasıl kullanılacağına dair hazırlanan eğitim videolarını izlemeleri önemle rica olunur!

T.C. vatandaşı öğrenciler

Başlangıç: 14 Ocak Pazar 08.00

Bitiş: 14 Ocak Pazar 17.00

Yabancı uyruklu öğrenciler

Başlangıç: 14 Ocak Pazar 17.00

Bitiş: 14 Ocak Pazar 23.59

• Sistemde yoğunluk oluşması ihtimaline karşılık sınavın son saatlere bırakılmaması önemle rica olunur!

• Her biri 4 puan değerindeki 25 adet çoktan seçmeli soru (test) şeklinde hazırlanan sınavın süresi 40 dakikadır.

• Sınava giriş butonu işaretlendikten sonra 40 dakikalık süre geri sayıma başlayacak, bu süre zarfında 25 soru cevaplanmazsa sistem otomatik olarak kapanacaktır. Sınavın değerlendirilmesinde o ana kadar yapılan işlemler esas alınacaktır.

• Sınav soruları kişiye özel olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle öğrenciler sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı ya da kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür. Sınav sorularının başkası tarafından görülmesi, kopyalanması, yayımlanması vb. sorumluluğu öğrenciye aittir.

• Her öğrencinin toplamda 1 (bir) sınav hakkı bulunmaktadır.

• Sınava bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlar ile girilebilmektedir; ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına sınava bilgisayar ile girmeniz tavsiye olunur.

• Beklenmedik bir durum nedeniyle (internet ve elektrik kesilmesi, tarayıcı takılması vb.) sınav süreciniz kesilirse sayfayı yenileyerek tekrar sisteme bağlanmayı deneyin. Ancak sınavda kaldığınız süreyle kesintinin yaşandığı süre 40 dakikayı aşarsa sisteme tekrar girmek mümkün olmayacaktır.

• Böyle bir durumda bir dilekçe ve gerekli belgelerle (elektrik kesintisinin yaşandığına dair elektrik idaresinden alınacak belge vb.) okulunuza başvurup mazeret sınavına girmeyi talep edebilirsiniz.

• Sınav sırasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları gösterilecektir. İşaretlediğiniz bir cevabı değiştirmenize ya da boş bıraktığınız bir soruyu daha sonra cevaplamanıza izin verilecektir. Sınav süreciniz (40 dak.) içinde sorular arasında geri dönme hakkınız vardır.

• Sınavın başarılı olarak sisteme kaydedilip kaydedilmediğiyle ilgili öğrencilerden gelen elektronik postalar (e-mail) yanıtlanmayacaktır. DÜ UZEM tarafından online sınav sisteminin nasıl kullanılacağına dair hazırlanan eğitim videolarında ve işbu yönergede anlatılan hususlara uyarak sınavı başarılı bir şekilde sisteme kaydetmek öğrencinin sorumluğundadır.

• Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

• Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, tarayıcı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.) kayıt altına (log) alınmaktadır.

• Düzce Üniversitesi Türk Dili Bölümü tarafından hazırlanmış olan testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Düzce Üniversitesinin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymadığı tespit edilen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Bu kişi ve kurumlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti de peşinen kabullenmiş sayılır.