Kayıt ve Kabul Koşulları

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sistem ile gerçekleştirilmektedir. Lisans programına başvurabilmek için adayların bir lise diplomasına sahip olması gerekmektedir. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini ÖSYM'ye bildirdikten sonra, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) aldıkları SAYISAL puana göre ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. 

 

Kayıt için istenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Öğrenci kesin kaydını kendisi yaptırmak zorundadır. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt-kabulleri Rektörlükçe belirlenen esaslara göre ilgili birim tarafından yürütülür. Öğrenciler, her yarıyıl veya ders yılı başında akademik takvimde belirlenen süre içerisinde o yarıyılda veya yılda alacakları derslere kaydolmak/kaydını yenilemek zorundadır.

 

Bölümü tercih eden Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kabul ve Kayıt işlemleri ise  "DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ" doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.