Düzce Üniversitesi
1.03.2022

TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA 2022/1.Dönem Tanıtımları Hk.

Değerli Mensuplarımız,

Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerin firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürülebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı” ile 200 bin TL hibe desteği (geri ödemesiz / %100) sunulmaktadır. Program 2 aşamadan oluşmakta olup, 1. aşama faaliyetleri TÜBİTAK'ın belirlediği uygulayıcı kuruluşlar; 2. aşama faaliyetleri ise TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir.

1.aşama faaliyetlerinde Uygulayıcı Kuruluşlar teknoloji tabanlı yeni iş fikirlerine sahip girişimci adaylarına eğitim, mentörlük, fikri koruma vb. gibi ücretsiz hizmetler vererek, girişimci adaylarını 2. aşama faaliyetlerine hazırlamak için destek sağlamaktadır.

Düzce Teknopark - Kapsül Kuluçka Merkezi ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programının 1. aşama faaliyetleri kapsamında 2018- 2021 yılları arasında uygulayıcı kuruluş olarak 11 girişimci ekibe toplamda 2.2 milyon TL destek sağlamıştır.

2020-2022 yılları 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının 1. aşama faaliyetlerini yürütmek üzere İTÜ ÇEKİRDEK BİGG ve BİGG DÜNYA iş birliği ile ARI TEKNOKENT PROJE GELİŞTİRME PLANLAMA A.Ş. ve DÜZCE TEKNOPARK A.Ş. uygulayıcı kuruluşlar arasında yer almıştır.

Kapsül Kuluçka Merkezi, İTÜ Çekirdek ve Lonca Girişimcilik Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı BİGG” çağrısına yeni bir iş fikri olan ve belirtilen şartları sağlayan girişimci adayları 10 Mart 2022 tarihine kadar ilgili web sitesinden başvurabilmektedirler.

Ayrıntılı bilgiye https://biggdunya.com/  internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çağrı duyurusu için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü