25.10.2021

TÜBİTAK BİDEB Lisans ve Yüksek Lisans Burs ve Destek Programları Anlatıldı

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin düzenlediği; ‘TÜBİTAK BİDEB Lisans ve Yüksek Lisans Burs ve Destek Programları Bilgilendirme Semineri’ çevirim içi olarak gerçekleştirildi.

Etkinlikte TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’ndan (BİDEB)  Başuzman Melih Güneş, uluslararası nitelikte bilim insanı yetiştirmeye katkı sağlayan destek programları hakkında bilgiler verdi.

Ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve doktora sonrası farklı destek türlerinde programlarda hizmet verdiklerini belirten Melih Güneş; başvuru tarihleri, süreçleri ve ödenecek tutarlar hakkında da ayrıntılı bilgiler paylaşarak, program kapsamında verilen bursların büyük oranda karşılıksız olduğuna vurgu yaptı.

Özellikle lisans, lisansüstü ve doktora sonrası destek programlarına değinen davetli konuşmacı, bursların yurt içi ve yurt dışı eğitimlerde geçerli olduğunu söyleyerek, desteklerin takip edilebileceği internet siteleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Programlara başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ile gerçekleşen başvuruların nasıl değerlendirildiği konusunda da faydalı bilgiler aktaran Melih Güneş, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak programı sonlandırdı.