29.03.2024

Çocuk Gelişimi Kişisel Gelişim ve Kariyer Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte hazırladığı  “Çocuk Gelişimi, Kişisel Gelişim ve Kariyer Haftası Etkinliği” Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yağmur Başaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan programın ilk konuşmacısı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Şahin, "Özel Eğitime Bakış ve Kariyer Basamakları" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında, "En iyi yatırım kendinize yaptığınız yatırımdır." diyerek çalışmanın önemine vurgu yapan Doç. Dr. Feyzullah Şahin, öğrencilere Özel Eğitim alanında çalışabilecekleri kurumlardan bahsederek kendi deneyimlerini paylaştı.

Programın diğer konuşmacısı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Çelik, konuşmasına Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve kontenjanı hakkında bilgi vererek başladı. Akademisyen olmak için gereken adımlardan bahseden Doç. Dr. Meryem Çelik, "İdealist ve çocukları seven öğrencilerimizi bölümümüze bekliyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın bir diğer konuşmacısı Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yağmur Başaran, bölümünün akademik kadrosu, kontenjanı ve amacı hakkında bilgiler verdi. İstihdam ve eğitim faaliyetleri konularında detaylı bilgiler aktaran Öğr. Gör. Yağmur Başaran, "Konfor alanından çıkmadan başarı gelmez." diyerek çabanın başarıyı getireceğini vurguladı.

Uzm. Dilek Kar ise, ”Kişisel Gelişim ve Motivasyon” başlıklı konuşmasında olumlu düşünmenin gücüne vurgu yaptı. "İyi gelişmek için motivasyon çok önemli fakat önce kendi motivasyonumuz, kendimizi mutlu etmek önemlidir." sözleriyle kendini mutlu etmenin önemi üzerinde durdu. Ayrıca, kendini tanıma ve kendine güvenin önemine değindi.

Mezun öğrenciler Setenay Bedir ve Dilara Evmez, konuşmalarında akademik kariyerleri, kendi deneyimleri ve tavsiyelerinden bahsetti.

Program, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.