18.05.2022

Pusula 22’de Değişen İş Dünyasının Beklentilerini Anlattılar

Üniversitemiz İş Dünyasında Kadın Topluluğu’nun Pusula 22 programı kapsamında düzenlediği “Kariyerine Yön Ver” etkinliğinde, iş dünyasında önemli yer tutan isimler bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Teknorot İnsan Kaynakları ve Gelişim Sorumlusu Dilek Ulu, Tofaş Bölge Satış Müdürü Göktürk Doğan, Tekinder Başkanı Mehmet Selçuk Batal ve E-Ticaret Uzmanı Başhak İlhan iş dünyasının isteklerini anlattı.

Programın ilk sunumunu gerçekleştiren Dilek Ulu, iş dünyasında fırsat eşitliğinin önemine değinerek, fırsat eşitliğinin sadece kadın erkek arasında olmaması gerektiğini, engelli vatandaşlar, otizmli ve diğer dezavantajlı kişilere de fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini vurguladı. Sürdürülebilirlik için sosyal sorumluluk projelerine de yer verilmesi gerektiğinin altını çizen Ulu, iş yerleri ile çalışanların arasında değer uyumu olmasının verimliliği artırdığını ifade etti.

Sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Tofaş Bölge Satış Müdürü Göktürk Doğan ise; kişilerin kendi güçlü ve zayıf yanlarını iyi bilmesi gerektiğini ve kişinin güçlü yanlarını geliştirirken, zayıf yanlarını da dışarıdan saldırı olmaması amacıyla koruma altına alması gerektiğini ifade etti. Kişilerin 4 hali olduğunun altını çizen Doğan, bunları; “sandığı, yani inandığı; sunduğu, yani bilinmesini istediği halleri; sakladığı, yani belli etmekten kaçındığı ve sahici, yani gerçekten olan hali” şeklinde sıraladı.

İki gün süren etkinliğin 2. gününün ilk sunumunu yapan Tekinder Başkanı Mehmet Selçuk Batal, Teknoloji alanında çalışacaklara iş olduğunu söyleyerek, iş ararken maddiyata bakılmaması gerektiğini vurguladı. Kişinin öncelikle ne iş yapacağına karar vermesini söyleyen Batal, belirlenen yoldan sapmadan ilerlenmesi tavsiyesinde bulundu. “Her işi acemi heyecanıyla ama usta kalitesinde yapmamız gerekiyor.” diyen Mehmet Selçuk Batal, İngilizce’nin mutlaka bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Amerika’dan cevrim içi olarak bağlanan ve programın son sunumunu yapan E-Ticaret Uzmanı Başhak İlhan ise, e-ticarette dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Kendi istediğini satmak yerine içinde bulunulan toplumun ihtiyaçlarına göre satış listesi oluşturulması gerektiğini vurgulayan İlhan, toplumun beklentilerinin de iyi görülmesi gerektiğini söyledi. E-ticaret yapmak isteyenlere bazı tavsiyelerde de bulunan Başhak İlhan, ürün hakkında yazılan yorumlara bakılmasını ve bu yorumlara göre eleştirilen yönlerin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. E-ticarette; tanıtımın, fotoğraf ve videonun önemine de değinen misafir konuşmacı, satış sonrasında her iki tarafta da mutluluğun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı etkinlik, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.