26.04.2022

Üniversite Hayallerini Gerçekleştirerek Unutamayacakları Anılar Kazanıyorlar

Üniversitemiz; Düzce İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı “Özel Çocuk Özel Aile Üniversitesi” iş birliği protokolü kapsamında, özel gereksinimli öğrencileri Konuralp Yerleşkesi’nde konuk etmeye devam ederek sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de öncü adımlar atıyor.

Özel gereksinimli öğrencilere üniversite deneyimi kazandıran ve bu alanda ülkemizde yine bir ilki gerçekleştiren Üniversitemiz, proje çerçevesinde Düzce il merkezinde bulunan Özel Eğitim Meslek Okulu ve Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerini konuk etti.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Akemoğlu’nun koordinatörlüğündeki etkinlikte, Üniversitemize gelişleri sırasındaki mutluluk ve heyecanları gözlerinden okunan özel öğrenciler, ilk olarak Öğr. Gör. Dr. Nisa Sipahi rehberliğinde Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Özel Eğitim Bölümü lisans öğrencileri de eşlik etti. Merkez laboratuvarlarında Öğr. Gör. Dr. Beste Karadeniz, Öğr. Gör. Dr. Tuğba Türken Akçay ve Öğr. Gör. Pınar Ağyar Yoldaş’ın sabun yapımını izleyen konuk öğrenciler, yine laboratuvarda mikroskop ile incelemeler yaptı.

Daha sonra Ortak Yaşama Alanı, Üniversitemiz Yemekhanesi olan Karavana ve spor tesislerini ziyaret eden özel öğrenciler, kampüs yaşamının tüm güzelliklerini tadarak üniversite hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Bir hayalle başlayan ve gerçeğe dönüşen etkinlikte özel çocuklar, yaşamlarına dokunan ve iz bırakan duygularla yeni bir dünyaya kapı araladı.