20.06.2022

TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA 2022 2.Dönem Tanıtımları Hk.

Değerli Mensuplarımız,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte eşgüdüm halinde yürütülen "Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" kapsamında Üniversitemiz “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanlarında katma değer üreten çalışmalarına devam etmekte, bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunmaktadır. Bu kapsamda Düzce Teknopark bünyesinde, Üniversite sanayi iş birliği ile Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerine yönelik 5 proje yürütülmektedir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa Markalarını Lisanslama başarısı gösteren Üniversitemiz DULife çatı markası altında kozmetik ürünleri için Melenis, bitki ürünleri için Herbynia, arı ürünleri için ApideVera markalarına yönelik ticarileşme çalışmalarına devam etmektedir.

Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerin firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürülebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği programı ile 450 bin TL hibe desteği (geri ödemesiz / %100) sunulmaktadır. Programın 1. aşama faaliyetleri TÜBİTAK tarafından uygun görülen kurum/kuruluşlar tarafından yürütülmekte olup, Düzce Teknopark 2018 yılında uygulayıcı kuruluşlar arasında yer almıştır. TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA faaliyetleri Üniversitemiz iş birliği ile gerçekleştirilmekte olup, 2018-2021 yılları arasında uygulayıcı kuruluş olarak 11 girişimci ekibe toplamda 2.2 milyon TL destek sağlamıştır.

Kimler Başvurabilir?

· Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Programına Kayıtlı Öğrenciler,

· Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Programından Mezun Kişiler,

· Ön Başvuru Tarihi İtibariyle Herhangi Bir İşletmenin Ortaklık Yapısında Yer Almayan Kişiler,

· Daha Önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da Tübitak 1512 Programı 2. Aşaması Kapsamında Destek Almamış Kişiler.

Kapsül Kuluçka Merkezi, İTÜ Çekirdek ve Lonca Girişimcilik Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı BİGG YEŞİL BÜYÜME” çağrısına yeni bir iş fikri olan ve belirtilen şartları sağlayan girişimci adayları 5 Temmuz 2022 tarihine kadar ilgili web sitesinden başvurabilmektedirler.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonrası BİGG DÜNYA programına kabul edilen girişimci adayları iş planlarına yönelik eğitim ve mentörlük hizmeti alarak, uygun bulunan iş planları TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği – BİGG kapsamında değerlendirilmek ve 450.000 TL hibe desteği almak üzere TÜBİTAK’a yönlendirilecektir.

Program

Yer

Son Başvuru

5 Temmuz 2022

Mülakatlar

27 Haziran-8 Temmuz 2022

Ön Jüri Değerlendirmesi

18 Temmuz 2022

Eğitim

21-26 Temmuz 2022

Mentörlük

23 Temmuz-14 Ağustos 2022

Final Jüri Değerlendirmesi

19 Ağustos 2022

Online

Ayrıntılı bilgiye https://biggdunya.com/ internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çağrı Duyurusu için TIKLAYINIZ.

Bilgilerinize sunarız.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü