10.09.2021

Üniversitemiz İle Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Arasında Tıbbi ve Aromatik Bitki Alanında Önemli İş Birliği

Üniversitemiz ile Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi arasında, “Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında tıbbi ve aromatik bitki üretimi çalışmalarını içeren iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ceylan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Uğur Saray ile Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı katıldı.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleşen iş birliği sözleşme töreni öncesinde, Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı tarafından Üniversitemizin ihtisaslaşma süreci konuk heyetle paylaşıldı. Üniversitemizin bölge çiftçileri ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği örnek yerel kalkınma modeli hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Uğur Hasırcı, tıbbi bitki yetiştiriciliği alanında toprak analizinden, eğitim, dikim ve hasada kadar olan tüm aşamaların Üniversitemiz kontrolünde yapıldığını ifade etti. Ticarileşme, üretim ve markalaşma faaliyetlerinden de söz eden Hasırcı, ilerleyen günlerde iş birliği sözleşmesinin yol haritasının oluşturulacağını dile getirdi.

Sunum sonrasında iş birliği sözleşmesi imza törenine geçildi. İş birliği sözleşmesini Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan imzaladı.

İş birliği ile tıbbi ve aromatik bitki alanında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolları bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Projeyle Üniversitemizin ve Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nin bilgi, deneyim ve birikimi ile birçok sektörde kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerden katma değerli ürün üretimi de hedefleniyor.