8.04.2021

“Gözlem Bütün Fırsatların En İyi Planlayıcısıdır”

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Mezunumuzdan Yansıyan Girişimcilik Hikâyesi” başlıklı söyleşi, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Yasemin Olğaç Akar’ın moderatörlüğündeki programda, YY-PMC Proje Yönetimi Danışmanlığı Kurucu Ortağı ve Sözleşme Yönetimi Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Gezer, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Üniversitemizin ilk mezunlarından olan Yusuf Gezer, eğitim ve mesleki kariyeri hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı. Üniversitemizden mezun olduktan sonra İngiltere’ye gittiğini belirten Gezer, ilk yıl İngilizce dil bilgisi eğitimi, ikinci yıl akademik İngilizce, üçüncü yıl ise MBA eğitimi aldığını ifade etti. İngiltere’de dokuz yıl yaşadığını ve MBA eğitimi devam ederken turizm alanında şirket kurduğunu dile getiren davetli konuşmacı, müzayede alanında da çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’ye döndükten sonra proje yönetimi danışmanlığı alanında şirket kurduğu bilgisini paylaşan Yusuf Gezer, hem teknik hem de hukuki anlamda danışmanlık verdiklerini söyledi. Ülkemizde sözleşme yönetimi konusunda eksiklikler olduğuna işaret eden Gezer, Sözleşme Yönetimi Derneği’nin de Kurucu Başkanı olduğunu dillendirdi.

 “Gözlem, bütün fırsatların en iyi planlayıcısıdır.” sözleriyle konuşmasına devam eden Gezer, girişimcilikte gözlem ve cesaretin önemine vurgu yaptı. Öğrencilere yabancı dil öğrenmelerini de tavsiye eden Yusuf Gezer, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.