28.03.2022

DÜGETAM İlk Uluslararası Seminerini Gerçekleştirdi

Üniversitemiz, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜGETAM) ve International Journal of Traditional and Complementary Medicine Research dergisi iş birliği ile Prof. Dr. Ertuğrul Kaya moderatörlüğünde ilk uluslararası seminer düzenlendi. 

DÜGETAM Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya açılış konuşmasında Merkez kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ile uluslararası platformda yer edinmeyi hedefleyen derginin diğer amaçlarından bahsetti. Hindistan’dan ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Kavita Chandak “Anne Yokluğu Sendromunda Homeopatik Yaklaşım’’ başlıklı vaka çalışması ile edindiği bilgi ve deneyimlerini tüm katılımcılar ile paylaştı.  Sunumda Homeopatinin psikiyatrik bazı rahatsızlıklardaki rolü hakkında farkındalık edinildi. Farklı ülkelerden katılımcılar, kendi homeopatik remedilerini önererek farklı yaklaşımları hatırlattılar.

Yüzden fazla katılımcının ilgili gösterdiği etkinlikte İrlanda, Katar, Nijerya, Almanya, Malta, ABD ve Hindistan gibi ülkelerden de katılımcılar yer aldı. Etkinlik dili İngilizce olan seminerde Üniversitemiz Hakime Erciyes Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan görevlendirilen Öğr.  Gör.  Zeynep Övdür Uğurlu ve Öğr. Gör.  Dr. Zekeriya Hamamcı tarafından simultane çeviri gerçekleştirildi. Katılımcılarla interaktif gerçekleştirilen sunum soru cevap kısmından sonra başarıyla tamamlandı.