2.05.2024

Üniversitemiz GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı’na Katılım Sağladı

Üniversitemiz akademisyenleri, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”na katılım sağladı.

Çalıştayda Üniversitemizi, Derecelendirme Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Nermin Başaran ve Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Arş. Gör. Melek Yılmaz Kaya temsil etti.

Endonezya Üniversitesi GreenMetric Düzenleme Komitesi’nden Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nyoman Suwartha ve Veri, Sistem ve Bilişim Teknoloji Uzman Üyesi Dr. Ruki Harwahyu’nun da katıldığı çalıştayda, ülkemizdeki üniversitelerin sürdürülebilirlik alanında dünya sıralamalarındaki başarılarının ve üniversitelerin sürdürülebilir kampüs uygulamalarına ilişkin farkındalığının artırılması, GreenMetric değerlendirme kriterleri ve metodolojisi hakkında bilgi verilmesi, üniversiteler arasında iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, sürdürülebilir kampüs uygulamaları için ulusal ve uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, çalıştay kapsamında ulusal GreenMetric ağı oluşturulmasına karar verildi ve altyapı, enerji, iklim değişikliği, atık, su, ulaşım, eğitim komisyonlarının kurulması kararı çıktı.

Çalıştayda, GreenMetric sıralamalarına 2018 yılında dahil olan ve her yıl puanını arttırarak listede üst sıralara çıkmayı başaran Üniversitemiz, eğitim ve altyapı kategorilerinde ilk 15’te yer alma başarısını aktardı. GreenMetric Endeksi’nde, 2023 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden 1183 üniversite arasında 314, Türkiye’de ise 29. sırada yer almayı başaran Üniversitemiz, ulusal ağın kurulması ve komisyonların oluşturulmasında da aktif görev alacak.