20.10.2021

Uluslararası Programların ve Dijitalleşmenin Önemi Vurgulandı

Üniversitemiz, “Erasmus Günleri” kapsamında paydaşları ile Erasmus projelerinin, dijitalleşmenin ve web tasarımının önemi hakkında çevrim içi görüşme düzenledi.

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. İstemi Çömlekçi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç,  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, ERASMUS KA202 - Vocational WEB-LEAP proje araştırmacısı Dr. Fatih İlkbahar, Serbay Dijital Reklam Ajansı Yöneticisi Özkan Gözütok katılım gösterdi.

Erasmus Projelerinin Yürütüldüğü Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç yaptığı konuşmasında; projelerin üniversiteler açısından önemine değinerek, Erasmus projelerinin ise üniversiteler için ayrı bir anlam ifade ettiğinin altını çizdi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tuncay Şahin ise; yaşanan pandemi sürecinde e-ticaretin ve dijitalleşmenin önemine değindi. Ayrıca ticaretin geleceğine dair bilgilendirmelerde bulundu.

Vocational WEB-LEAP proje araştırmacısı Sayın Dr. Fatih İlkbahar web tasarımının önemine vurgu yaparak, proje kapsamında basic, advance ve more advance olarak üç farklı modül ile online web tasarımı kursu tasarladıklarına katılımcılarla paylaştı. Her bir kursta 26 ayrı konu söyleyen İlkbahar, video anlatımı ve değerlendirme bölümü olduğu belirtti.

Programın son konuşmasını yapan; web tasarımı, dijitalleşme, e-ticaret yazılımları alanlarında faaliyet gösteren Serbay Dijital Reklam Ajansı Yöneticisi Sayın Özkan Gözütok ise; sektörün içinde olan birisi olarak sektörün gelişimini ve web tasarımının önemini vurguladı.