15.04.2021

Son Bilimsel Gelişmeler Işığında 18. Ulusal Perinatoloji Kongresi Gerçekleştirildi

Türk Perinatoloji Derneği tarafından 18. Ulusal Perinatoloji Kongresi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası katılımcıların ilgi gösterdiği kongrenin açılışını Dünya Perinatoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Cihat Şen ve Türk Perinatoloji Dernek Başkanı ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Gökhan Göynümer yaptı.

Pandemi önlemleri gereği online olarak düzenlenen 18. Ulusal Perinatoloji Kongresi’nin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Göynümer, kongrenin faydalı olması temennisinde bulunarak Türk Perinatoloji Derneği hakkında kısa bilgiler verdi.

1982 yılında İstanbul’da kurulan Türk Perinatoloji Derneği’nin,  dünyada yeni olan ve çok az duyulan perinatoloji kavramını Ülkemizle tanıştırdığını anımsatan Prof. Dr. Göynümer, “Türk Perinatoloji Derneği, perinatolojinin uzmanlık yan dalı olması konusunda çok çaba göstermiştir. Ayrıca üyelerimizden ve başkanlarımızdan değerli hocamız Cihat Şen, Dünya Perinatoloji Derneği’nin hala başkanlığını yürütmektedir. Bu kongrenin hazırlanmasında Cihat Şen hocamızın, yönetim kurulu üyelerinin ve organizasyon komitesinin ciddi emekleri bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

18. Ulusal Perinatoloji Kongresi’nde gebe, fetus ve yenidoğan sağlığı açısından son bilimsel gelişmeler ışığında klinik uygulamalar tartışılırken; Covid-19 ve gebelik, fetal cerrahi, erken gebelik, monokoryonik gebelikler, gebelik hipertansiyonu, erken doğum, prenatal tarama testleri, tekrarlayan gebelik kayıpları, gelişimsel bozukluklar gibi başlıklarda bilimsel çalışma ve olgular katılımcılarla paylaşıldı.