9.04.2021

Öğrencilerimiz Etkili Mülakat Teknikleri Eğitimi İle Kariyer Yolculuğuna Devam Ediyor

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen “Etkili Mülakat Teknikleri Eğitimi” başlıklı program, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Özellikle öğrencilere ve iş arayanlara yönelik işe alım süreçlerindeki püf noktaların ve ince ayrıntıların vurgulandığı eğitim, geniş yelpazede katılımcı kitlesinin yoğun ilgisini çekti. Programda davetli konuşmacı Acıbadem Sağlık Grubu İşe Alım Sorumlusu Yavuz Yavuzer tarafından etkili mülakatın nasıl ve ne şekilde yapıldığı konusu en ince noktalarına kadar anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Topluluğu Başkanı Sema Tıkman, öğrencilerin şimdiden mülakat tekniklerini öğrenmesi gerektiğini ifade ederek emekleri olan herkese teşekkür etti. Üniversitemiz İşletme Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yalman ise yatığı konuşmada, mülakat tekniklerinin öneminden kısaca bahsederek davetli konuşmacı Yavuz Yavuzer’e Topluluğa vermiş olduğu eğitim desteği için teşekkürlerini iletti.

İnsan kaynakları alanında işe alım sürecine kısaca değinerek sözlerine başlayan Yavuz Yavuzer, işe alım takımının mülakatlara hazırlık aşamaları işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Bu süreçte adaylardan verim alabilmek için farklı mülakat türlerinin olduğunu söyleyen Yavuzer, halen yaşanmakta olan Covid-19 salgınının işe alımlardaki etkilerine de değinerek, salgın sürecinde sertifikalı programlara ve konuyla ilgili webinarlara katılım sağlanmasının kişilerin gelişimi için önemine vurgu yaptı.

Mülakatlarda genellikle insan kaynakları yetkilisinden daha çok işe girmek isteyen kişinin konuşmasının önemli olduğunu ifade eden Yavuz Yavuzer, kişinin kendini detaylı bir şekilde anlatmasının önemine dikkat çekti. İşe alım mülakatında %70-%30 kuralı olduğuna işaret eden Yavuzer, %70 oranında adayın konuşmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Herkesin bir mülakat tecrübesi edinmesi gerektiğini ve bu mülakat tecrübesinin online platformlarda öğrenilmesinin de faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Eğitimi izleyen katılımcıların sorularını tek tek ayrıntılı olarak cevaplayan Yavuzer, programın sonuç bölümünde ise herkesin bir LinkedIn profilinin olması gerektiğini, böylelikle insan kaynakları yetkilisi ve kurumun tanımasının buradan daha kolay olacağını söyledi. Özgeçmişlerde ve Linkedlnde de fotoğrafın önemli olduğunu belirten davetli konuşmacı, özgüveni yüksek, gelişime ve öğrenmeye açık birey olmanın da üzerinde durdu.

Programın sonunda Topluluk Başkanı Sema Tıkman’ı ve ekibini kutlayan Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yalman,  Yavuz Yavuzer’e verdiği eğitim için teşekkür ederek, mülakat teknikleri hakkında kendi deneyimlerinden de örnekler paylaştı.

Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi kariyer alanında destekleyici eğitimlerle öğrencilerine, paydaşlarına ve topluma destek sağlamaya devam ediyor.