3.09.2021

Uluslararası Öğrencilerimiz Düzce’yi Tanıma Turunda

Üniversitemiz, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğiyle düzenlenen gezi programında, uluslararası öğrencilerimiz, Düzce’nin doğal güzellikleriyle buluştu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize ve şehrimize akademik eğitim için gelen öğrencilerimize şehrimizi tanıtmak ve öğrencilerin adaptasyon sürecini hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilen geziye; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gölyaka Belediyesi Başkanı Yakup Demircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Akif Öncü, Dekanlarımız Prof. Dr. İsmail Karagöz ve Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Düzce Kalkınma Vakfı Başkanı Ahmet Mutlu, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci, Düzce Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Çoşkun Zabunoğlu, Uluslararası Öğrenciler Birim Başkanı ve Türk Dünyası Topluluğu Kurucu Başkanı Saqi Nebiyev de katıldı.

Efteni gölü ile başlayan gezi programı, Düzce Gölyaka Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan Güzeldere Şelalesi ile devam etti. Güzeldere Şelalesi’nde öğrencilerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, öğrencilere hitaben birer konuşma gerçekleştirdi.

Uluslararası öğrencileri Gölyaka Belediyesi Güzeldere Şelalesi tesislerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yakup Demircan, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Düzce’ye “Değer Üreten Üniversite”ye geldikleri için öğrencileri tebrik eden Yakup Demircan, “Düzce Üniversitesi Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasındadır. Sizden öncekiler bunun farkında, sizler de kısa bir zaman içerisinde farkında olacaksınız. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Üniversitemiz öğrencileriyle bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise yaptığı konuşmasında binlerce kilometre uzaktan üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin, herkesin içerisinde ayrı bir yerleri olduğunu söyledi. Herkesin farklı farklı kültürü, alışkanlık ve düzeni olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Hepinizin farklı farklı alışkanlıkları olmasına rağmen Düzcemizin koşullarına ayak uydurdunuz. Burada biraz daha uzun kalanlar bizden daha fazla Düzceli oluyor. Bayrağımızı daha fazla yukarı çıkarmak için uğraşıyor, ben görüyorum, bundan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Hepimizin gönlünde apayrı yeriniz var.  Tabi bu etkinlikle sizleri, o pandemi ortamından uzaklaştırıp, Düzcemizin doğal güzellikleri içerisinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 4 Ekim’de eğitim-öğretim başlıyor. Dönem başlamadan sizlere biraz enerji vermek istedik. Birbirinizi tanımak için de güzel bir fırsat olmuştur ümit ederim. İnşallah sizlerde bu günleri, bu emekleri unutmazsınız. Sizin kültürünüzde nasıl bilmiyorum ama bizim kültürümüzde bir yerde yiyip içtiğinizde orayı bir daha unutmazsınız. Sizlerde eğitim öğretimini bitirip, mesleğinizi yapmak için kendi ülkenize döndüğünüzde eminim ki burada yediğiniz içtiğiniz ekmeği, suyu unutmayacaksınız. Bir vefa duygusu yüreğinizin bir tarafında olacak. Ümit ediyorum en kısa sürede eğitim öğretim hayatını başarılı bir şekilde tamamlarsınız. Bu öğrencilik sürecinde ve sonrasında ne zaman ihtiyaç duyarsanız bizler sizin büyükleriniz olarak her zaman yanınızda olacağız. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Gönülden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda duygu ve düşüncelerini ifade eden Üniversitemiz öğrencileri de kendilerine bu imkanı veren herkese teşekkür ederek, Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Program Toptepe ziyareti ile son buldu.