25.04.2024

Üniversitemizde 14 Nisan Gürcü Dili Günü Kutlandı

Üniversitemiz Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “14 Nisan Gürcü Dili Günü” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Maka Salia Beşiroğlu’nun moderatörlüğündeki programa, Tiflis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marika Odzeli konuk oldu.

Prof. Dr. Marika Odzeli tarafından “Yabancılara Gürcü Dili Öğretimi” başlıklı sunumun gerçekleştirildiği programda, 14 Nisan Gürcü Dili Günü kutlanarak, günün anlam ve önemine dair bilgiler paylaşıldı.

Gürcü dilinin çok zengin bir edebiyat geleneğine sahip olduğu belirtilerek Gürcü dilinin öğretimine yönelik bilgi önemli bilgi ve tecrübeler katılımcılara aktarıldı.