16.09.2021

Üniversitemiz Burslarla İlgili Online Söyleşi Düzenledi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Üniversite Öğreniminde Nereden, Nasıl Burs Alabilirim?” başlıklı söyleşi online olarak gerçekleştirildi.

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi instagram hesabı üzerinden gerçekleştirilen programa, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci konuk oldu.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Yasemin Olgaç Akar’ın üstlendiği programda Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci, öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili yol gösterici açıklamalarda bulundu. Nitelikli eğitimi, İstanbul ve Ankara arasındaki eşsiz konumu, şehrin doğal güzellikleriyle öğrencilerin eğitim-öğretime dair aradıkları her imkanı Üniversitemizde bulabileceklerine dikkat çekerek sözlerine başlayan Reşat Ekinci, burs konusunun Üniversitemiz sorumluluğunda olmadığını, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında olduğunu ifade etti.

Burslara yurt kayıtlarından sonra e-devlet üzerinden başvuru yapıldığını söyleyen Ekinci, öğrencilerin çeşitli kriterlere göre değerlendirildiğini, kimi öğrencilere karşılıksız burs, kimi öğrencilere ise kredi çıktığını belirtti.  Üniversitemizin bazı bölümlerine ilk 3 tercih içerisinde yerleşen öğrencilere Yükseköğretim Kurulu tarafından YÖK Destek bursu verildiğini dile getiren Reşat Ekinci, bu öğrencilerin herhangi bir yere başvurmadan eğitim gördükleri fakülte ve yüksekokul tarafından bilgilendirilecekleri bilgisini paylaştı.

Üniversitemizin ise öğrencilere ücretli kısmi zamanlı çalışma imkanı sunduğunu ifade eden Reşat Ekinci, ders programlarına uygun şekilde öğrencilerin en çok 15 saate kadar çeşitli idari ve akademik birimlerde çalışabileceğini, maddi imkanı olmayan öğrencilerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvurarak yemek bursu alabileceğini, ihtiyacı olan öğrencilere ise Üniversitemizin mağazası DÜ-BUTİK tarafından giyim desteğinde bulunulduğunu sözlerine ekledi.

Üniversitemizin ayrıca Türk Eğitim Vakfı burs duyurularını yaptığını söyleyen Ekinci, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın ilerleyen günlerde ilk kez burs vereceğini ve öğrencilerin burs veren özel vakıf ve dernekleri araştırmasının da faydalı olacağı değerlendirmesinde bulundu. Üniversitemizin çok sayıda ücretsiz kurs düzenlediğini de belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.