5.12.2022

Rektörümüz Uluslararası İnsan Kaynakları Forumu’na Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce, Türkiye'yi yetenek merkezi haline getirmek için ihtiyaç duyulan yenilikçi insan kaynakları uygulamalarını şekillendirmeye ve ülkenin ihtiyacı olan milli yetenek yönetimi modelini oluşturmaya yönelik düzenlenen  “Uluslararası İstanbul İnsan Kaynakları Forumu” İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Uluslararası İstanbul İnsan Kaynakları Forumu’na Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük ile Öğr. Gör. Zeynep Kömür katıldı.

“Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi” temasıyla iki gün süresince düzenlenecek forumda; 'Türk Devletleri Teşkilatı e-insan Çalıştayı', 'Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği İnsan Kaynakları Uygulamaları Çalıştayı' ile üniversite kariyer merkezlerinin ve yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik birçok program gerçekleştirilecek.

Uluslararası İstanbul İnsan Kaynakları Forumu ile katılımcıların; dünyada ve ülkemizde başarısı kanıtlanmış insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları, güncel konulara dair farkındalık geliştirmeleri ve profesyonel iletişim ağından istifade ederek yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor.