23.03.2023

Sanat Projeleri Yazımı ve Başvuru Süreçleri Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü ve Güncel Sanat Arşivi iş birliği ile düzenlenen “Sanat Projeleri Yazımı ve Başvuru Süreçleri” seminerinin birinci oturumu, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin olduğu programa; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Açelya Betül Gönüllü, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Lütfi Özden, bölüm öğretim elemanları, Üniversitemiz öğrencileri ile farklı üniversitelerden öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seniha Ünay Selçuk moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Güncel Sanat Arşivi Kurucusu ve Proje Uzmanı Burçin Nilay Kalınbayrak sanat projeleri, başvuru süreçleri ve teknik detaylarla ilgili bilgiler aktardı.

Sanatsal projeler için iyi ve dikkat çekici bir fikir bulmanın öneminden, başvuru sürecinde karşılaşılabilecek risklerden, başvuru dosyasının nasıl oluşturulması gerektiğinden bahseden Burçin Nilay Kalınbayrak, projeleri içerik ve biçimsel açıdan da değerlendirdi. Sanatsal proje ve teknik tabloların örneklerinden de söz eden davetli konuşmacı, programın sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Seminerin ikinci oturumu, 28 Mart 2023 tarihinde, saat 19.00’da, https://3b.duzce.edu.tr/b/sen-tu9-dja-isq bağlantı adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.