29.05.2023

Öğrencilerimizden Geri Dönüşümle İlgili Örnek Farkındalık

Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Sıfır Atık Koordinatörlüğü iş birliğiyle “Sıfır Atık” temasının ele alındığı çalışmada öğrencilerimiz, geri dönüşümle ilgili örnek bireysel ürünler geliştirdi.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Yerli ve Arş. Gör. Tuba Gül Doğan’ın rehberliğinde, "Tasarım Stüdyosuna Giriş" dersi, Sıfır Atık Projesi kapsamında Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, atık malzemeleri geri dönüştürerek birçok ürün tasarladı.

Projede; atıkların sınıflandırılması, bertaraf yöntemleri, geri dönüşümün önemi, faydaları, geri dönüşebilen ve geri dönüşemeyen malzemeler ile sıfır atık projesinin amacı konu başlıklarında çalışmalar gerçekleştirildi.

Çalışma ile öğrencilerimiz; çevre bilinci, araştırma, bilgi edinme, atık yönetiminin yanı sıra iletişim, sunum becerileri, inovasyon, sorumluluk ve takım çalışması gibi birçok alanda kazanımlar sağladı. Sürdürülebilir bir dünyanın önemi vurgulanırken, çevre dostu bireyler yetiştirme konusunda da farkındalık oluşturuldu.