3.12.2021

“Başarı Bedel Ödemektir”

Üniversitemiz Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun düzenlediği “Beyin, Bellek, Duygular ve Karar Verme” başlıklı programda Doç. Dr. Oytun Erbaş öğrencilerimizle bir araya geldi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, Prof. Dr. Bora Büken, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜDAM)Müdürü Doç. Dr. Merve Alpay ile öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bilimsel Araştırma Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Merve Alpay, Doç. Dr. Oytun Erbaş’ı konuk ettiklerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek davetlerini geri çevirmediği için kendisine teşekkür etti. Bilimsel Araştırma Topluluğu’nu azimli ve çalışkan bir topluluk şeklinde nitelendirerek başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Programın ev sahibi DÜDAM’ın 5 yıldır faaliyet gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Merve Alpay, her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek verimli bir program temennisinde bulundu.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Doç. Dr. Oytun Erbaş, öğrencilerin bir yerden çalışmaya başlaması gerektiğini belirterek “Sabırlı olun. Çok çalışın. Yabancı dil öğrenin. Sosyal medyaya fazla zaman ayırmayın. Bu dünyaya eser bırakmak çok önemlidir. Başarı bedel ödemektir.” şeklinde konuştu.

Beyni kaybetmenin her şeyi kaybetmek demek olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Erbaş, beyin için proteinin çok önemli olduğuna işaret ederek insanlarda 70 yaşından sonra Alzheimer hastalığı görülme riskinin yüzde 50 olduğunu sözlerine ekledi. Öğrencilere yapay zeka ve moleküler biyoloji konularını öğrenme tavsiyesinde de bulunan davetli konuşmacı, kaygının öğrenmeye katkısı olduğunu dile getirdi. Beyin, bellek, duygular ve karar verme konularında bilgi ve deneyimlerini aktaran Doç. Dr. Oytun Erbaş, örneklerle öğrencilerin merak ettiği konulara ışık tuttu.

Programın sonunda Doç. Dr. Oytun Erbaş’a; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı plaket, DÜDAM Müdürü Doç. Dr. Merve Alpay ise teşekkür belgesi takdim etti.