3.04.2024

Üniversitemizden Örnek Sürdürülebilirlik Uygulamaları

Üniversitemiz Düzce Meslek Yüksekokulu’nda başlatılan karton bardak kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalık ve teşvik mekanizması uygulamasının ardından, Üniversitemiz Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu tarafından Orman Fakültesi’nde de “Karton Bardak Olmasa da Olur” uygulaması ile önemli bir adım daha atıldı.

Türkiye’de yıllık olarak yaklaşık 2 milyar karton bardak tüketiliyor. Karton bardakların üretimi için kesilen ağaçlar, geri dönüşümündeki çevresel sorunlar ve bu bardakların sağlık üzerinde olumsuz etkileri düşünüldüğünde sürdürülebilir çözüm önerilerine ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Bu sorunlara bir çözüm önerisi olarak geliştirilen uygulama ile öğrencilerimiz, kendi bardaklarını, kupalarını veya termoslarını getirdiklerinde sıcak içeceklerini indirimli olarak alabilme imkanına sahip oluyor. Ayrıca, kullandıkları karton bardağı tekrar kullanan öğrencilerimiz bu indirimden faydalanabiliyor. Karton bardak kullanımının azaltılmasına yönelik bu adımların Üniversitemizin tüm kantin ve kafelerinde uygulanmasının, atık miktarının azaltılmasında ve çevresel duyarlılığın artarak toplumsal bilincin oluşumunda etkili olmasına iyi bir örnek teşkil edeceği düşünülüyor.

Üniversitemiz Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü de, Üniversitemizin sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularındaki faaliyetlerini yakından takip ederek konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.