3.03.2021

GETAT Topluluğumuzdan “Mantarların Tıpta Kullanımı: Mikoterapi Konferansı”

Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Topluluğu, dünyayı etkisi altına alarak çeşitli kısıtlamalara yol açan Covid-19 salgın döneminde de etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda "Mantarların Tıpta Kullanımı: Mikoterapi" başlıklı konferans, online olarak gerçekleştirildi. 

 

İki ayrı oturumdan oluşan konferansın ilk bölümünde, Üniversitemiz Öğr. Gör. Selime Semra Erol "Tıpta Kullanılan Mantarlar ve Mikoterapi" başlıklı sunumu ile belirli hastalıkların tedavisinde kullanılabilen tıbbi mantarların önemine değinerek katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 

İkinci oturumda Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya "Zehirli Mantarlar ve Mantar Toksinleri" ile "Mantar Zehirlenmeleri" başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Mantar zehirlenmesinin neden olacağı hayati tehlikelere vurgu yaparak zehirli mantarlar ve toksinleri hakkında bilgi ve birikimlerini aktaran Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, sunum sonrası gelen soruları yanıtlayarak katılımcılara teşekkür etti.

 

GETAT Öğrenci Topluluğu Başkanı Abdullah Yılmaz ise, Topluluk olarak öğrencilik döneminden itibaren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarıyla tanışıp, yapılan çalışmalara katılarak tıbba daha bütüncül yaklaşmak için çabaladıklarını belirtti. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında toplumu bilgilendirici faaliyetlere devam edeceklerini ifade eden Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

 

 “Mantarların Tıpta Kullanımı: Mikoterapi” başlıklı konferans, ödüllü kahoot yarışmasının ardından son buldu. Üniversitemiz her alanda olduğu gibi öğrenci topluluklarının gerçekleştirdikleri faaliyetlerle de topluma bilgi sunmaya ve değer üretmeye devam ediyor.