2.09.2021

Üniversitemiz Uluslararası Sıralamalarda İlk 100 İçinde!

Dünyanın en saygın değerlendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education'ın yaptığı 2022 Dünya Sıralamaları'nda (World University Rankings 2022) Üniversitemiz, yine adından söz ettiren uluslararası başarılara imza attı.

Times Higher Education 2022 Dünya Sıralamaları'ndaki genel puanı ile 1000-1200 arasında yer alan Üniversitemiz, sıralamalardaki kategorilerin neredeyse tamamında yükseliş gösterdi. Geçen yıl dünyada 258. sırada yer aldığı "sanayi geliri" kategorisinde, bu yıl özellikle ihtisaslaşma alanındaki katma değerli bilimsel çalışmaların neticesinde Üniversitemiz, 168 basamak birden yükselerek dünyada 90. sıraya yerleşti ve ilgili kategoride dünyada ilk 100 üniversite arasına girme başarısı gösterdi.

"Araştırma" alanında da dünyada ilk 1000 üniversite arasına adını yazdıran Üniversitemiz, uluslararası sıralamalardaki istikrarlı yükselişini sürdürüyor.