5.12.2022

Öğretim Üyemiz Ohio, Toledo Üniversitesi’nde Konferans Verdi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye Hayırsever, ABD, Ohio, Toledo Üniversitesi’nde, "Türkiye ve Türk Eğitim Sistemi", (Exploring Turkey and Educational System) başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.

The Center for International Studies and Programs (CISP) tarafından ve American Language Institute (ALI) iş birliği ile düzenlenen "Uluslararası Eğitim Haftası" kapsamında gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Nurdan Kalaycı’da yer aldı.

Prof. Dr. Kalaycı ve Doç. Dr. Hayırsever konferans sunumlarında; Türk tarihi, coğrafyası, jeopolitik önemi, kültürü, eğitim sistemi, özellikle yükseköğretim sistemi ve ulusal-uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları hakkında bilgi verdiler. İkili ayrıca geçmişten günümüze Türkiye-ABD ilişkileri konusu hakkında da açıklamalara yer verdi.