15.10.2021

Üniversitemiz 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Kadın Çiftçilerle Buluştu

Üniversitemiz, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü öncülüğünde, “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü” kapsamında kadın çiftçilerle bir araya geldi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakır katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, düzenlenen etkinlikte tarım ve gıda konusunun gelecek yıllarda daha da önem kazanacağını belirtti. Kadınların tarımsal üretimdeki önemine vurgu yapan Prof. Dr. Şahin, katılımcıların 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Kadın çiftçilerin bölgede yaptıkları üretim çalışmaları ve Üniversitemizin üreticilerle birlikte yapabileceği ortak projeler hakkında katılımcılarla bilgi alışverişinde bulunan Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemizin ihtisaslaşma programından yola çıkarak kadın çiftçilere her zaman destek olduğunu sözlerine ekledi.

Katılımcılar ise ürettikleri bitkileri ve ürünleri tanıtarak gelecek planlarını paylaştı. Kendilerine yönelik yapılan etkinlikten dolayı duydukları memnuniyetleri dile getiren kadın çiftçiler, etkinliği düzenleyen Üniversitemize teşekkürlerini iletti.

Program sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakır tarafından, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla katılımcılara hediyeleri takdim edildi.